Većina ljudi sa srčanim bolestima unosi previše soli, pokazalo je novo istraživ…
Novo istraživanje pokazalo je da ljudi s kardiovaskularnim bolestima dnevno unose dvostruko više natrija od preporučene…
Novo istraživanje pokazalo je da ljudi s kardiovaskularnim bolestima dnevno unose dvostruko više natrija od preporučene…
Zdrava prehrana izgleda drugačije za svakoga, pa tako primjerice profesionalni sportaši trebaju konzumirati više kalori…
Preporučene dnevne količine različite su za razne vitamine, minerale i ostale hranjive tvari, a također ovise i o spolu…
Sol je ključni sastojak u svakodnevnoj prehrani, ali važno je konzumirati ju umjereno. Raznolikost vrsta soli u kuhinji…
Prema nedavnoj studiji o hrani bogatoj proteinima, uključujući govedinu i tofu, otkrivena je mikroplastika u gotovo 90 …
Procjenjuje se da hipertenzija ili visoki krvni tlak pogađa oko 1,28 milijardi odraslih osoba diljem svijeta, mnoge u z…
Natrij nije sam po sebi štetan, no ako ga kroz kuhinjsku sol konzumiramo u velikim količinama može dovesti do povišenog…
Natrij u malim količinama, točnije do šest grama dnevno za odrasle osobe, pomaže provođenju živčanih impulsa, kontrakci…
Velika studija švedskih znanstvenika pokazala je da povećan unos soli u organizam predstavlja zamjetan faktor rizika za…
Prerađena hrana može predstavljati rizik za zdravlje zbog velike količine dodataka poput šećera, soli i masnoća, no pos…
Osvježavajuća kriška hladne lubenice jedan je od najvećih ljetnih užitaka. I dok je većini ljudi dovoljna obična kriška…
Danas kad je sve pametno, od pametnih telefona, do pametnih gradova, pameti se ne bi trebali odricati ni u kuhinji. Kor…
Zbog prekomjernog soljenja, kao i količine maslaca, nutricionisti ne smatraju kokice poželjnom namirnicom u našoj prehr…
Ljudi kosu boje već stoljećima. Spomenuti trend u povijesti možemo pratiti sve do Stare Grke u 4. stoljeću prije Krista…