Psiha i seks 26. travnja 2017.

Četiri iritantne navike: Koja je tvoja? Riješi je se

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gotovo svatko od nas ima barem jednu odbojnu naviku. Neki grickaju nokte, drugi mljackaju tijekom jela ili glasno pucaju balone od žvakaće gume. Otkrivamo vam četiri iritantne, ako barem jednu od njih prepoznaš kod sebe - predlažemo ti da je se što prije oslobodiš.

Grizenje noktiju - popraćeno pljuckanjem jedna je od najiritantnijih navika. Osim toga, ružno je imati neuredne nokte. Kada primakneš prste ustima, stisni šaku i držite je tako te ne prođe volja. To ponovi svaki put kada osjetiš potrebu za grizenjem noktiju.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pucketanje zglobovima - iako ti možda ne vidiš problem u tome, vjeruj da to sigurno nervira ljude u tvojoj okolini. Potraži alternativu - sljedeći put kada poželiš ponovno pucketati prstima, stisni ruke u šake i čekaj da te prođe.

Prehrana kod ozljede tetiva i zglobova

Glasno pucketanje žvakaćom gumom - žvakaća guma može biti odličan saveznik u borbi protiv neugodnog zadaha, ali žvakanjem otvorenih usta i puhanjem balona odaješ dojam neozbiljne osobe i osim toga zvuk mljackanja iritira okolinu. Umjesto žvake, odluči se za pepermint bombone.

Zvakanje_Jedenje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Mljackanje tijekom jela - ovo je jedna vrlo ružna navika na koju su te upozoravali roditelji još od malih nogu. Mljackanje, srkanje ili žvakanje otvorenih usta se zaista mora korigirati. Snimi se dok jedeš i obrati pozornost na zvukove koje proizvodiš.Tako ćeš podsvjesno registrirati što točno radiš. Uzimaj manje zalogaje i žvači sporije zatvorenih usta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.