Psiha i seks Moje emocije 11. travnja 2018.

Koliko si toga svjesna: Vidiš li proljeće?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Koje su ti prve asocijacije na proljeće? Možda nemir? Buđenje? Veselje? Želja za više kretanja, više sunca, više boravka u prirodi? Što one znače i govore o tebi donosi life coachica Ivana Štulić.

Već koji tjedan vrijeme nas je počastilo s puno sunčanih zraka, topline, dani su dulji i priroda je u cvatu. Koliko smo toga svjesni?

Primijećujemo li prirodu i ljepotu oko nas dok se vozimo tramvajima, autobusima, automobilima? Ili samo žurimo da što prije stignemo od točke A do B, obavimo iduću stvar s to-do liste? Samo jednom će biti proljeće ove 2018. godine. Samo tjedan do desetak dana će trešnje biti u cvatu. S prekrasnim bijelim i rozim cvjetovima koji oduzimaju dah. U japanskoj kulturi je to poseban događaj. Nedavno sam čula da je tamo uobičajeno da se ljudi ustaju u 5, 6 ujutro kako bi zauzeli najbolja mjesta u parku pod stablima trešanja. Zamisli, bi li ti ustala u zoru kako bi si osigurali eksluzivno mjesto pod trešnjom za uživanje tijekom dana?

Možda te zanima... Život nije plovidba po bonaci ili čemu služe neuspjesi Psiha i seks Anđeoska poruka Možda te zanima... Pročitaj ovu priču ako si u potrazi za životnim odgovorima Ljepota i relax

Trešanja, hvala Bogu, u Hrvatskoj ima, i u parkovima, alejama, dvorištima, a i drugih rascvjetanih divota. I one cvatu samo sada ove godine, samo sada šire latice prema suncu, samo sada opijaju zanosnim cvjetnim mirisima. A nije neka gužva ispod njih, koliko možemo svjedočiti. Zašto je tome tako? Jesu li Japanci čudni, a mi znamo bolje? Ili možda možemo nešto naučiti od njih? Možda možemo i stati na tren u svom užurbanom životu i pogledati oko sebe.

Dići pogled s mobitela i primijetiti… trešnjin cvijet, travnjak pun tratinčica, sunčano nebo ili neko drugo ljudsko (ili životinjsko) biće pored nas. Kad smo postali toliko zaposleni da ne stignemo uživati u malim stvarima? I što nas košta da stanemo, makar na 5 sekundi, udahnemo i počnemo cijeniti ono što nam se nudi. Trenutno nam se gotovo u svakom smjeru nudi prekrasna ocvjetala priroda, nemojmo je propustiti.

Nezadovoljstvo raste i želiš promjenu? Skoči odmah. Slušaj sebe!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.