Psiha i seks Seks i veze 05. studenoga 2018.

Oprez, vruće: Postoji čak 11 vrsta orgazama i evo načina kako ih postići

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Od klitorisa do bradavica, orgazam je moguće postići na brojne načine i na različitim dijelovima tijela. Postoji čak 11 vrsta orgazma koje žensko tijelo može doživjeti, a ovdje su načini kako provjeriti one koje još nisi okusila te kako ih poboljšati

Što više orgazama, to bolje!

Od bilo koje vrste orgazma ćeš sigurno 'odlijepiti', i nema ništa loše u već provjerenim načinima, tj. dodirima kojima ćeš sigurno postići jedan, no ljepota (seksualnog) života je u različitosti

Isto kao što ne bi jela isti obrok niti nosila istu odjeću tri dana za redom, tako bi se trebala odnositi i prema svom seksualnom životu. Zašto ne bi proširila svoje vidike i probala neke od ovih 11 načina na koje možeš doživjeti orgazam?

Majka priroda nagradila je žensko tijelo s 11 krucijalnih točki na kojima se, pravilnim ophođenjem, mogu doživjeti orgazmi. Razmišljaš koje su to neprovjerene točke ili tražiš ideju kako doživjeti višestruki orgazam?

Samo nastavi scrollati...

Ženski orgazam Možda te zanima... Istraživanje: Svrha ženskog orgazma ipak nije isključivo užitak Psiha i seks

Što je orgazam?

Ovdje ćemo u nadi da si ga već sigurno iskusila (i to nebrojeno puta), objasniti što se iz medicinske perspektive može definirati kao orgazam i što se događa u tvome tijelu kada doživiš jedan. 

Ginekologica Sherry Ross opisuje orgazam kao "fizički refleks koji se javlja kada se mišići koje koristiš tijekom seksa stisnu zbog raznih uzbudljivih podražaja i zatim opuste kroz slijed ritmičkih kontrakcija."

Svaki klimaks možeš osjetiti drugačije kroz varijetet intenziteta i trajanja, ovisno o tome koji je dio tvoga djela uzbuđen. 

Pored toga što osjećaš fizičko olakšanje, on jednako djeluje i na tvoju psihu, emocionalno - ili te više privuče tvom partneru ili se samo oslobodiš stresa nakon napornoga dana, ili i jedno i drugo. 

Neki se orgazmi fokusiraju samo na područje vagine, dok ti drugi omogućuju probuđivanje novih turbulentnih senzacija na mjestima za koje nisi ni znala da su erogene zone. 

Ovo je nešto što duguješ sama sebi, tj. svome tijelu - otkrivanje zadovoljstva koje do sada nisi još doživjela. 

1.) Klitoralni orgazam

"Klitoris je iznimno osjetljivo područje u ženskoj anatomiji, sastavljeno od milijuna živčanih završetaka koji su slični onima u penisu", kaže dr. Ross.

Za većinu žena ovo je sigurno puce za pritisnuti kada se treba postići klimaks. No, ovo mjesto puno je skrivenih dijelova i za svaku ženu oni predstavljaju drugačiji užitak. Zato treba potražiti koji njegovi djelići najbolje reagiraju na podražaj, na kakve podražaje (dodirivanje niz, uz, poprijeko ili kruženje po klitorisu) te koja poza ti pomaže da ih najbolje 'probudiš'. 

Probaj sama eksperimentirati pa naučeno primijeni u seksu. 

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

2.) G -točka

Tvoja se G - točka nalazi na prednjem zidu tvoje vagine, otprilike na pola puta između vaginalnog otvora i vrata maternice. Nije nešto što možeš vidjeti, no možeš ju osjetiti; stavi prst u svoju vaginu i pritisni prema naprijed, prema van tj. i pomiči prst naprijed - nazad dok ju ne osjetiš. Dr. Ross napominje kako bi trebala osjetiti lagano ispupčeni dio za koji neke žene kažu da im je spužvast

Pritiskom na ovo mjesto i laganim diranjem žena može doživjeti orgazam, poznatiji kao vaginalni, a kada ga doživi ,G - točka će se napuniti krvlju i nabubriti. Pored prsta, možeš koristiti i vibrator ili pokušati namjestiti partnerov penis na nju za vrijeme sljedećeg odnosa. 

Sex_2450X300_2 Možda te zanima... Klitoris i G točka: Tri načina da doživiš dvostruki orgazam istovremeno Psiha i seks

3.) Miješani orgazam

Ako možeš (ili želiš) osjetiti intenzitet i ugodu dva, tri ili čak četiri regularna orgazma, ovo je odabir za tebe. 

Miješani orgazam događa se kada se stimulira više od jedne erogene zone u isto vrijeme. 

Jedan od načina kako ga postići je penetracijom do G - točke u kombinaciji s nadraživanjem klitorisa. Seksualni avanturisti mogu probati i vaginalnu penetraciju uz nadraživanje bradavica ili analnu stimulaciju

"Što je više stimulacije po različitim erogenim zonama, to će biti jači protok krvi i orgazam će biti snažniji", objašnjava Prudence Hall, ginekologica i upraviteljica Centra Hall u Južnoj Kaliforniji. 

4.) Analni orgazam

Analni seks ili analna stimulacija nisu odabir svake žene. Neke ga obožavaju, nekima nije stalo do ovoga načina uopće, no ako ga nikada nisi probala a razmišljala si o njemu, analni orgazam je nešto što bi mogla isprobati.

Kako su anus i rektum u neposrednoj blizini klitorisa i vagine, oni su povezani tankom opnom - međicom - te preko nje dijele brojne živce i mišiće, poput mišića zdjelice. Stimulacijom ovog dijela kroz anus postiže se i analni i vaginalni orgazam.

5.) Dubinski vaginalni erogeni orgazam 

Klitoris i G - točka nisu jedina mjesta kojima možeš postići vaginalni orgazam. Potvrđeno od žena i stručnjaka za seks, postoje dodatne erogene zone duboko unutar vagine, koji kada se dotaknu na prave načine, pružaju senzaciju dubinskog vaginalnog orgazma

Prvo se kreće od A - točke, na gornjem dijelu spomenutog prednjeg vaginalnog zida, koji je odmah ispod maternice. Slijedi O - točka, koja se nalazi na stražnjem vaginalnom zidu, skoro iza maternice.

Ligamenti koji se tu nalaze sadrže veliki broj živaca na koje su žene strašno osjetljive. Dr. Hall kaže kako  postizanjem ovog orgazma, stimuliranjem većeg broja osjetljivih točaka, se može doživjeti takav orgazam koji u samo jednoj kontrakciji može stegnuti cijelu maternicu

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

6.) Orgazam 'špricanjem'

O da, i ženska ejakulacija postoji! Ona je kamen temeljac u postizanju ovakve vrste orgazma. 

"Ponekad kada su žene seksualno uzbuđene ili stimulirane, dolazi do izbacivanja tekućine iz žlijezda koje se nalaze oko uretre ili prednjeg zida vagine, prije ili za vrijeme orgazma, iako se još raspravlja odakle točno ta tekućina dolazi", pojašnjava dr. Hall. Spomenuta tekućina je prozirna i ne sliči urinu, a može se izbacivati umjereno ili u 'punom naletu'. 

Do ovog 'špricanja' dolazi stimulacijom G - točke no može se doživjeti i nadraživanjem prostora uretre

7.) Maternični orgazam

O maternici jedino razmišljaš kada netko spomene pregled iste ili trudnoću, no ona je područje velikog broja erogenih zona te tako može proizvesti orgazam na sebi jedinstven način. 

To nije nešto što svaka žena može doživjeti jer je maternica iznimno osjetljiva na direktan dodir. Dr. Hall kaže kako pak stimulacijom maternice možeš doživjeti jake, intenzivne orgazme. 

Najbolje ih je isprobati nakon određenog vremena predigre, kada si jako uzbuđena, jer tada će biti najpodobnija za dodir. Reci partneru da te penetrira polako, sporijim pokretima, a ako mu je penis prevelik, probajte s prstima ili vibratorom. 

8.) Orgazam bradavica

I sama već znaš da su tvoje grudi i bradavice velike erogene zone. Pogotovo područje bradavica, koje posebno reagiraju na dodire i glađenje zahvaljujući velikom broju živaca koje sadrže te iznimnoj osjetljivosti tog dijela kože. 

Iako stručnjaci još ne mogu sasvim potvrditi zašto se ovaj orgazam događa, on je učestao kod brojnih žena, a neke ga čak mogu doživjeti i bez dodatnog igranja 'ispod pojasa'. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock 9.) Coregazam = orgazam prilikom treninga

Možda će ti ovo zvučati pomalo čudno, no orgazmi inducirani vježbom su stvarni. 

Jedno istraživanje na Sveučilištu u Indiani pokazalo je kako 370 od 530 žena je doživjelo orgazam ili seksualno zadovoljstvo tijekom vježbanja, pogotovo kod treninga koji su orijentirani na osnaživanje core-a.

"Jedan od načina je stiskanje mišića zdjelice koje možeš razjačati", objašnjava dr. Hall. "Imaš li dovoljno razvijene mišiće u zdjelici i tijekom vježbe ih aktiviraš, postoji vrlo laka mogućnost orgazma", nastavlja. 

Za neke je pak žene potrebno dodati i neku drugu vrstu stimulacije, žele li vidjeti 'zvjezdice' ispred sebe. 

Možda te zanima... 7 vježbi koje će ti učvrstiti tijelo i poboljšati seksualni život Fitness

10.) Orgazam u snu

Svi smo doživjeli uzbudljive snove, no ovo je nešto sasvim drugačije

"Neke žene mogu doživjeti orgazam dok spavaju, za vrijeme nekog erotskog sna", potvrđuje doktorica Ross. Jedan je izvještaj pokazao kako čak 37% žena doživi ovakav orgazam do 45 godine, no ne zna se koliko su česti. Obično počinju nekim sexy snom, koji potiče protok krvi prema genitalijama, kao i relaksaciju tijela, koja uzrokuje nastanak orgazma čak i kad žena spava.

11.) Višestruki orgazam

Za razliku od muškaraca, žene se mogu upuštati u višestruke orgazme jer ne moraju prolaziti kroz refraktorno razdoblje nakon klimaksa. "Žene dosegnu određeno 'više stanje ekstaze' s prvim orgazmom u danu i mogu ostati na toj razini neko vrijeme", kaže doktorica Hall. "S više stimulacije mogu doživjeti više orgazama", objašnjava. 

Mnogo žena ovo doživljava regularno no mnoge odbijaju. 

Ako ih želiš isprobati ili bar poboljšati, probaj sama stiskati mišiće zdjelice, što će održati visoku razinu protoka krvi, osjetljivost područja te olakšati put prema drugom orgazmu. Zapamti samo da za višestruki orgazam moraš ostati 'zagrijana'.

Sada kada imaš alat, upute i metode kako si ugoditi na 11 načina, vrijeme je da se baciš na eksperimentiranje. Nemoj dati nikome da te nagovori na ono što ne želiš, a ako si do sada zazirala od nekih načina, odbaci sve predrasude, tuđa iskustva i mišljenja te stvori vlastiti seksualni profil prateći samo ono što ti tijelo govori da radiš.  

Možda te zanima... 5 stvari koje vrlo lako mogu seksualno uzbuditi većinu žena Psiha i seks
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      antogerskk

      Ženska viagra - http://hespac.com/libidohr.htm

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.