Zdravlje 07. rujna 2022.

Antonija Blaće lakša je 12 kilograma jer se držala ovih navika

Foto: Instagram Antonija je još početkom lipnja otkrila da je smršavila 12 kilograma
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Poznata voditeljica Antonija Blaće dobila je niz pozitivnih komentara nakon što je na Instagramu podijelila sliku u kojoj pozira u minici koja ističe njezinu novu figuru.

"Ova kombinacija ti je vrh", "Predivna si u ovome, odlično ti stoji", "Pravi si hit", "Slatkica", samo su neki od pozitivnih komentara koje je Antonija (42) dobila na svom Instagramu. Naime, Antonija je još početkom lipnja otkrila da je smršavila 12 kilograma, a na svom Instagramu objavila je sliku u suknji koja joj je sada prevelika iako ju je kupila prošle godine. Navike kojima je to postigla opisala je u svome priručniku #'Ljetobezparea koji je izbacila još prošle godine. Smatra da je gubitak kilograma moguć i bez uskraćivanja, a ovo je nekoliko navika koje su njoj pomogle da skine one tvrdoglave kilograme. "Moj moto je da treba uživati u hrani i životu, a u ovom priručniku donosim trikove kako to činiti, a ipak kile držati pod kontrolom.", rekla je Antonija na prošlogodišnjem Festivalu zdravlja održanom u Zagrebu pod medijskim pokroviteljstvom missZDRAVE.

Redovito vježba

Najviše voli odraditi treninge rano ujutro kako bi bila spremna za radni dan. Vježba najmanje tri puta tjedno, a najviše uživa u treninzima snage. Smatra kako je važno da svatko nađe ono što mu se sviđa i da se toga drži, a kada vježba kod kuće voli koristiti girju, uže za preskakanje, utege za noge i pametni sat.

"Štedi" na kalorijama

Antonija je prošle godine na panelu Festivala zdravlja opisala kako "štedi" na kalorijama. Iako ne voli jesti malo, štedi na dodacima. Primjerice često voli povrće pržiti u pećnici kako bi koristila manje masnoće, a opet zadovoljila volumen. "Bitno je osjećati se sito, to pomaže da osoba izdrži na zdravoj prehrani", rekla je Antonija.

Također je priznala kako umjesto obične kave pije espresso. "U prošlosti sam pila kavu s dva šećera i mlijekom i ta kava ima 200 kcal. I onda popijem četiri takve kave u danu. Sad pijem espresso i imam prostora da umjesto tih kalorija jedem nešto drugo". 

Rijetko doručkuje

Iako je mnogima doručak najvažniji obrok dana, Antonija ga često preskače. Ipak, uz sebe uvijek ima neki zdravi snack kako ne bi previše ogladnjela. Za portal Ljepota i zdravlje priznala je da najviše voli kajganu ako doručkuje, a što se tiče ostalih obroka, ne voli komplicirati. Najviše kombinira meso ili ribu s povrćem za prilog i salatom. Osim toga, voli i variva, ali bez dodatnih masnoća ili zaprške. 

Spontano posti

Iako je povremeni post jedna od popularnijih dijeta današnjice, Antonija ga se ne drži strogo. Na prošlogodišnjem Festivalu zdravlja je otkrila da već duže vrijeme spontano posti, "jedem oko 21 sat i onda opet oko 13, 14 sati". 

Ne postoji dobra ili loša hrana

Antonija smatra da je svaka hrana dobra ako se jede u razumnim količinama, stoga ne voli kategorizirati hranu kao dobru ili lošu. "Ako sam cijeli tjedan u balansu, ništa se neće dogoditi ako pojedem nešto 'loše'", rekla je Antonija za Ljepota i zdravlje. 

Bitne su male promjene, a idealna težina je osjećaj

Antonija smatra kako i najmanje promjene mogu pridonijeti uspjehu. "Nije potrebno dramatično mijenjati život od ponedjeljka, važno je sve što možete barem malo unaprijediti i poboljšati", rekla je.  A kada je u pitanju idealna težina, Antonija smatra da je to "osjećaj i ovisi o životnoj dobi, vježba li osoba ili ne". Smatra kako zbog debljine ljudi mogu biti tromi te da bi to trebao biti poticaj da smršave jer će tako biti poletniji. 

Možda te zanima... Antonija Blaće otkrila kako je uz "uštede" izgubila 10 kilograma Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.