Zdravlje 17. studenoga 2023.

Klavocina neće biti u ljekarnama do 10. siječnja 2024.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Klavocina antibiotika koji se koristi za liječenje infekcija srednjeg uha i sinusa, dišnih i mokraćnih puteva, kože i mekih tkiva te kostiju i zglobova. nema od srijede 15. studenog te neće biti dostupan do 10. siječnja 2024. godine

Farmaceutska tvrtka Pliva prijavila je Halmedu nestašicu antibiotika Klavocina koji se često propisuje za bakterijske upale kod djece i odraslih. Navedenog antibiotika nema od srijede 15. studenog te neće biti dostupan do 10. siječnja 2024. godine, piše Dnevnik.hr.

Razlog nestašice je, kako su naveli, povezan s proizvodnjom. Klavocin sadrži djelatne tvari amoksicilin i klavulansku kiselinu te se koristi za liječenje infekcija srednjeg uha i sinusa, dišnih i mokraćnih puteva, kože i mekih tkiva te kostiju i zglobova.

ljekarna Možda te zanima... U ljekarnama nema Klavocina, a sve češće i Maxitrola, ne očekuju bolju situaciju s opskrbom Zdravlje

Kompanija je prijavila i nestašicu Klavocin bid 400 mg + 57 mg/5ml praška za oralnu suspenziju; 1 bočica s praškom za pripremu 70 ml suspenzije i štrcaljkom, također zbog razloga povezanih sa proizvodnjom. Prašak za suspenziju neće biti dostupan od 31. prosinca 2023. do 31. siječnja 2024. godine.

Možda te zanima... Antibiotici nisu bomboni - saznajte zašto ih ne smijemo prekomjerno koristiti! Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.