Zdravlje 08. ožujka 2023.

Planetopija u ožujku ima popuste na nekoliko atraktivnih naslova

Foto: Planetopija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dan žena obilježite uz neki od korisnih i poučnih naslova koje donosi Planetopija.

Knjiga je jedan od najboljih poklona koje možete pokloniti dragim ljudima, ali i sebi. Još je bolja ako će vam pomoći pronaći najbolju verziju sebe i pokazati vam kako sačuvati i poboljšati zdravlje. U Planetopiji ovog Dana žena možete pronaći odlične naslove po sniženim cijenama, a mi izdvajamo nekoliko posebno zanimljivih. Bilo da želite darivati sebe ili svoju majku, sestru, prijateljicu ili kolegicu, s ovim knjigama nećete pogriješiti. 

Iaia Caputo: Žene nikada ne stare

Kako njegovati svoju ženskost, ostati dosljedna sebi i s ponosom prihvaćati svoju dob, iskustvo, unutarnju ljepotu i bogatstvo koje s time dolazi - sve se to nalazi u knjizi autorice Iaie Caputo koja je dugo radila kao novinarka te za časopise Marie Claire i Flair uređivala rubriku o knjigama. Na osnovu svoga iskustva te razgovarajući s drugim zrelim ženama Iaia Caputo pokušava odgovoriti na pitanje zašto su žene izgubile pravo na starenje i kako to pravo ponovno osvojiti i, cijeneći unutarnje bogatstvo koje samo zrelost može donijeti, uživati u ispunjenom životu.

 | Author: Planetopija Foto: Planetopija

Christiane Northrup: Žensko tijelo, ženska mudrost (novo prošireno izdanje)

Dr. Christiane Northrup najveća je svjetska stručnjakinja za cjelovito žensko zdravlje, a njezina kultna knjiga Žensko tijelo, ženska mudrost pomogla je milijunima žena diljem svijeta da pronađu put do iscjeljenja. Od samog je početka svog rada neumorno tragajući za novim znanjima i spoznajama na području fizičkog i emocionalnog zdravlja žene u svakoj životnoj dobi, dr. Northrup spojila je ono najbolje od klasične medicine s komplementarnim terapijama, tradicionalnom kineskom medicinom te najnovijim istraživanjima, dijagnostičkim postupcima i zahvatima. Potpuno obnovljeno i dopunjeno izdanje ove biblije ženskog zdravlja donosi najnovije informacije o trudnoći, porodu, seksualnosti, prehrani, hormonskoj terapiji, tretiranju fibroida, izbjegavanju histerektomije, menstrualnom ciklusu i zdravlju dojki, između ostalog. Revidirani tekst dopunjen je podacima o novim inovativnim tretmanima i istraživanjima kako bi žene imale veći izbor i mogućnost za izlječenje s manje medicinskih intervencija.

Noelle Hancock: Moja godina s Eleanor

Noelle Hanckok bila je prezaposlena njujorška blogerica, a onda je sve stalo. Zbog globalne je krize dobila neočekivani otkaz. Tražeći način kako da krene dalje, Noelle se susrela s nadahnjujućim citatom: "Učinite svakoga dana jednu stvar koja vas plaši". Bile su to riječi legendarne Eleanor Roosevelt, američke bivše prve dame, koja je i sama savladala brojne strahove kako bi od osjetljivog, plašljivog i neuglednog djeteta izrasla u snažnu i samosvjesnu ženu. Koristila je svoj položaj kako bi zagovarala napredak na različitim područjima, a njen je život već desetljećima nadahnuće mnogima.

U tom je trenutku Noelle shvatila da se od vedre i spontane djevojke pretvorila u osobu koju mnogo toga plaši i da se s godinama zatvorila prema novim ljudima, izazovima i iskustvima. Odlučila je krenuti u jednogodišnju avanturu svakodnevnog suočavanja sa svojim strahovima, kako bi postala osobom kakvom je oduvijek željela biti. Skakala je s padobranom, pilotirala, ronila s morskim psima i penjala se na Kilimandžaro. Volontirajući u bolnici suočila se s dubokim strahom od smrti i bolesti. Pokušala je shvatiti zašto su loše završile veze s muškarcima koje je voljela i hoće li tako završiti i njena sadašnja veza. Svoju avanturu Noelle je opisala u ovoj duhovitoj, zabavnoj i duboko iskrenoj knjizi kojom vas poziva da zajedno s njom krenete u pustolovinu!

 | Author: Planetopija Foto: Planetopija

Sara Gottfried: Hormonska ravnoteža

Prečesto se žene uvjeravaju da su promjene raspoloženja, iscrpljenost, stres i nedostatak sna jednostavno dio ženskog života. No, dr. Sara Gottfried, priznata američka ginekologinja, specijalistica funkcionalnih i integrativnih terapija, dokazala je suprotno. U Hormonskoj ravnoteži iznijela je jedinstveni program za uravnoteženje hormona pomoću kojeg ne samo da je pomogla sebi, nego i brojnim ženama. Pomoću njezina programa naučila je žene kako vratiti vitalnost, radost, seksualni nagon i optimalno zdravlje u svoje živote.

Dr. Sara Gottfried kombinira prirodne terapije i znanstvena istraživanja, nudi upitnike za definiranje individualnog hormonskog statusa te iznosi protokole za uklanjanje najčešćih hormonskih neravnoteža i njihovih kombinacija. Na temelju desetogodišnjeg istraživanja medicinskih studija protokoli dr. Sare Gottfried uključuju:

  •  dodatke prehrani i promjene životnog stila
  •  terapije ljekovitim biljem za vraćanje ravnoteže i uspostavljanje prirodnih funkcija tjelesnih sustava
  •  bioidentične hormone, one najdostupnije bez recepta.

Kristi Funk: Dojke: priručnik za vlasnice

 | Author: Planetopija Foto: Planetopija Rak dojke bolest je koja ima najvišu stopu smrtnosti žena starosti od dvadeset do pedeset devet godina. Jeste li znali da svaki dan donosite odabire koji vas približavaju ili udaljavaju od raka dojke? Jeste li znali da većina slučajeva raka dojke nisu samo pitanje loše sreće te da postoje vrlo učinkoviti načini smanjenja rizika? Jeste li znali da su mnogi razlozi za koje se vjerovalo te se i danas vjeruje da izazivaju rak dojke zapravo neistiniti?

Dosad vam je na raspolaganju bilo vrlo malo savjeta za očuvanje i poboljšanje zdravlja dojki. Također, ako ste se suočavali ili se suočavate s ovom dijagnozom, uvjerili ste se u vrlo oskudnu dostupnost mjera za ozdravljenje. Teško je i saznati sve potrebne informacije i donijeti odluku. Knjiga Dojke - priručnik za vlasnice omogućit će vam da djelujete preventivno te da zauzmete optimističan proaktivan stav ako se suočavate s ovom dijagnozom. Znanje je moć, a dr. Funk, liječnica koja je brojnim ženama promijenila život, iznosi znanstvene činjenice, složene teorije i kliničko iskustvo te s čitateljem dijeli primjenjive i razborite savjete za optimalno i dugoročno zdravlje vaših dojki.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.