Zdravlje Simptomi i pomoć 08. srpnja 2019.

Revolucionarno: Liječnici stvorili analizator daha koji otkriva rak u sedam minuta!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Liječnici u Velikoj Britaniji testiraju novi stroj koji može otkriti rak u sedam minuta jednostavnom analizom daha.

Daily Mail prenosi da taj test ima "elektronski nos" koji detektira kemikalije proizvedene rakom. Prema nekim izvorima, ovaj analizator daha za otkrivanje raka u samo sedam minuta mogao bi se početi koristiti u roku od dvije godine od početka kliničkih ispitivanja u Velikoj Britaniji. 

Ispitivanja na ljudima trebala bi se održati ove jeseni u dvije bolnice u Velikoj Britaniji i dvije u Sjedinjenim Američkim Državama, a uključivat će stotine pacijenata.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Pacijenti će na ovaj test disati nekoliko minuta, a onda će se analiza slati u superračunalo. Uređaj otkriva kemikalije koje su produkt raka, poznate kao "hlapljivi organski spojevi" i mogao bi pomoći u otkrivanju raka u ranim fazama, a stručnjaci tvrde da testovi nude visoku razinu točnosti jer koriste tehnologiju nanočestica

Možda te zanima... Rani simptomi raka koje ignoriraju žene i muškarci Zdravlje

Iz Ancon Medicala, koji stoji iza ove tehnologije, ističu da bi oprema mogla biti dostupna u roku od dvije godine, ako pokusi uspiju. Dr. Kenny Livingstone, iz tvrtke GP access app Zoomdoc, rekao je da su testovi revolucionarni i mogu napraviti veliku promjenu za pacijente

Možda te zanima... Marcia Cross otkrila mogući uzrok zbog kojeg je dobila rak anusa Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.