Fitness Vježbe za mršavljenje 19. veljače 2018.

Malo prljaviji način fitnessa: Jogging uz skupljanje smeća ili 'plogging'

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovaj švedski fitness trend kombinira trčanje u prirodi i čišćenje okoliša od smeća, prenosi Mashable portal. Šveđani su ga prozvali 'plogging' od njihove riječi za skupljanje otpada (plocka upp) i jogginga.

Trend je postao toliko popularnim da se napredak u trčanju i skupljanju smeća može pratiti i kroz aplikacije za pametne telefone.

'Plogging' podrazumijeva da se uz jogging, smeće skuplja pravilnim čučnjevima ili iskoracima, tako da se ni u jednom trenutku ne prekida trening. 

One osobe koje se bave 'ploggingom' mogu izgubiti i do 288 kalorija u 30 minuta, kažu statistike jedne od aplikacija za praćenje.

Možda te zanima... Svakodnevno trčanje oslobađa od stresa i luči hormon sreće Fitness Možda te zanima... Trčanje uz izazov 5 marinaca za bolje rezultate i vrhunsku izdržljivost Fitness

Čak 25 milijuna korisnika te fitness aplikacije unijelo je svoje rezultate 'plogginga', bilo da se bave trčanjem ili hodanjem, a ona im je izračunala potrošnju kalorija kao što bi za bilo koji drugi trening. 

 Priključi se i ti te smršavi pomažući pritom svom okolišu. Ploggajmo!

Zašto je dobro kombinirati različite terene za trčanje?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.