Hrana Zdravi recepti 02. lipnja 2021.

Kruh od tikvica bez glutena i s obiljem vlakana

Foto: Laura Roman
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kolumnistica portala missGASTRO Laura Roman pripremila je recept za začinjeni kruh od tikvica. Vrlo je jednostavan za napraviti, pun okusa zahvaljujući začinima, a po želji u njega možeš staviti pancetu.

Ovaj kruh je bez glutena, a u receptu sam koristila zobeno brašno i pahuljice koji imaju oznaku da su bez glutena. Ako ti to nije važno, možeš koristiti obične zobene pahuljice koje vjerojatno već imaš kod kuće. Dobar tek!

Druge recepte potraži na blogu La Vie Shobaine i pratećem profilu na Instagramu

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 550 g tikvica
  • 30 g maslaca
  • 80 g zobenog brašna
  • 30 g lanenog brašna
  • 40 g zobenih pahuljica
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica kumina, ružmarina, origana, paprike, kurkume
  • ½ žličice timijana
  • 70 g pancete (po želji)
Možda te zanima... Pogačice sa sirom za sve koji izbjegavaju ugljikohidrate, a jako im nedostaju Hrana

Priprema:

  • Tikvice ugrubo naribaj pa ih iscijedi.
  • U zdjeli umuti jaja s malo soli.
  • Umiješaj naribane tikvice u smjesu.
  • Maslac otopi u maloj tavi i dodaj sve začine.
  • Lagano ih tostiraj 30 sekundi pa polako ulij otopljeni maslac i začine u smjesu s tikvicama.
  • Dodaj brašna i prašak za pecivo. Sve dobro promiješaj.
  • Po želji, nasjeckaj pancetu na kockice i lagano je umiješaj u smjesu.
  • Kalup za pečenje kruha obloži papirom za pečenje pa prelij smjesu.
  • Peci na 180 stupnjeva otprilike 35 minuta.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.