Hrana 15. prosinca 2017.

Novo hit piće: Bezalkoholno vino s marihuanom

Foto: weedwine - instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vino obogaćeno marihuanom dostupno je već neko vrijeme u SAD-u, a od nedavno je kalifornijska vinarija "Rebel Coast Winery" napravila korak dalje i proizvela bezalkoholno vino obogaćeno marihuanom.

Piće je napravljeno od sorte grožđa bijelog sauvignona i obogaćeno s 16 miligrama organskog THC-a (psihoaktivni spoj marihuane), a prema riječima ljudi iz vinarije počinje djelovati nakon 15 minuta nakon konzumacije.

Zob-Uspr_1 Možda te zanima... Zaigrana zobena kaša s konopljom Hrana

"Vinari godinama proizvode vino obogaćeno marihuanom, ali još nitko nije razvio pouzdanu metodu za uklanjanje alkohola i dodavanje THC-a, a da to ne utječe na kvalitetu vina", rekao je suosnivač vinarije Alex Howe u priopćenju za medije i rekao da će njihov brend pokrenuti novi trend u Kaliforniju i ostatku Sjedinjenih Američkih Država.

 

A post shared by Weedwine (@weedwine) on

Vino nema okus po marihuani uopće, nego na iznenađenje onih koji su ga kušali ima okus kao klasični bijeli sauvignon, ali miriše kao marihuana s notama "limunske trave, lavande i citrusa".

"To je zato što sama infuzija sadrži mirisna ulja koja se nazivaju terpeni, a izlučuju se iz ljepljivih žlijezda smole iz biljke marihuane koja se koristi za proizvodnju THC-a i drugih proizvoda na bazi kanabisa", poručili su iz vinarije.

Zainteresirane se mogu predbilježiti za svoj primjerak vina od 2018. godine, a cijena je 60 dolara. Za sada će vinarija Rebel Coast isporučivati svoje vino samo u Kaliforniji, a u planu je da s vremenom prošire tržište i na druge države SAD-a u kojima je legalizirana marihuana.

Marihuana_1 Možda te zanima... Pušenje marihuane ublažava migrene? Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.