Psiha i seks 20. prosinca 2023.

9 stvari koje vaš partner nikada neće napraviti ako vas zaista voli

Foto: Unsplash
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ljubav nije samo osjećaj, već i ponašanje i radnja koje podržavaju ciljeve zadovoljavajuće veze ili braka.

Ako vaš partner nije spreman uložiti ljubav u svoja podnašanja i radnje koje njeguju vaš odnos, tada je vrijeme da preispitate njegove osjećaje. Je li riječ o ljubav ili samo prolaznoj požudi? YourTango donosi devet stvari koje vaš partner nikada neće napraviti ako vas zaista voli. 

Neće se svjesno dovesti u kompromitirajući situaciju

Uobičajeno je da se muškarci i žene koji rade zajedno mogu naći u "škakljivim" situacijama koje se mogu pojaviti tijekom kasnih sati na poslu ili poslovnih putovanja, što u konačnici može dovesti do prevare. No, ako vas partner zaista voli, on se neću uopće niti naći u toj situaciji. Ako je njegova predanost vašoj vezi iznad upitnih i ponekad primamljivih situacija, on će to izbjegavati u širokom luku. 

Neće ništa skrivati od vas

Tajne su loše za vezu i skrivanje važnih informacija može uzrokovati manjak povjerenja u vezi, posebno kada te tajne izađu na vidjelo. Ako vas zaista voli, vaš partner dijelit će dobre i loše vijesti o svemu što bi moglo utjecati na vašu percepciju o njemu. 

Također, ako se osjeća sigurno s vama, podijelit će i svoje najdublje misli i osjećaje, posebno kada vam vjeruje da ćete to zadržati za sebe. A ako vi isto podijelite s njim, neće doći u iskušenje da otkrije vaše osobne probleme drugima.

Neće pokazati nepoštovanje prema vama 

Naravno da postoje trenuci u vezi kada ćete vi ili vaš partner biti mrzovoljni i pogriješiti. No, u tim trenucima, ako vas zaista voli, nikada prema vama neće pokazati nepoštovanje. Vikanje, psovanje i ponižavanje sigurni su znakovi emocionalne nezrelosti i pokazatelj da vas partner ne voli i ne poštuje onako kako bi trebao. Ljubav i poštovanje u intimnoj vezi moraju ići ruku pod ruku. 

Možda te zanima... Rani znakovi da bi partner kasnije u vezi mogao biti nasilan Psiha i seks

Neće vas zanemariti ili ignorirati 

Zanemarivanje partnera veliki je znak da ljubav ili ne postoji ili brzo nestaje. Ako vašeg partnera jednostavno više nije briga za vaše misli, osjećaje ili potrebe, vaša je veza u problemu i vrijeme je da ju preispitate. Možda vaša veza privremeno stagnira pa će nakon nekog vremena oživjeti ili će se stvari pokrenuti uz potrebnu pažnju. No, ako vas zaista voli, vaš će partner znati da je su za ljubav i vezu potrebne briga i njega.

Neće odbijati vaše zahtjeve za pažnjom

Kada je vašem parteru stalo do vas, odvojit će vremena i za kratki zagrljaj ili vam pružiti bilo koji znak pažnje, bez obzira koliko je možda zauzet svojim obavezama. 

Možda te zanima... Pet pokazatelja loše veze, spasite se na vrijeme Psiha i seks

Neće pokazati nepoštovanje prema vašoj obitelji

Iako se možda ne slaže s nekim članova vaše obitelji, nikada im neće pokazati nepoštovanje. Zna da ih vi volite i svoje osjećaje će staviti po strani jer vas ne želi povrijediti.

Neće odbijati razgovore o važnim temama

Izbjegavanje razgovora o važnim temama siguran je recept za neuspješnu vezu. Ako vas partner istinski voli, sigurno će imati hrabrosti razgovarati o bilo čemu, pa čak i velikim problemima. Nerješavanje sukoba glavni je razlog zbog kojeg mnogi parovi prekidaju. No, u zdravim vezama je izravna i iskrena komunikacija od velike važnosti.

Možda te zanima... 9 najgorih razloga da ostanete u vezi Psiha i seks

Neće vam dopuštati da radite sve u vezi

Veze i brakovi podrazumijevaju suradnju i trud s obje strane, no kada samo jedna osoba u vezi obavlja sav posao kako bi uzdržala vezu, to onda nije partnerstvo. Ako vas partner zaista voli, sigurno vam neće dopustiti da sve radite sami kako bi vaša veza bila zdrava i funkcionalna, nego će i sam uložiti trud.

Neće mu biti važno tko je u pravu, a tko u krivu

Ako vas partner voli, veza za njega neće biti igra zbog koje mora voditi rezultate o tome tko je od vas pobijedio, a tko izgubio. On shvaća da je vaša veza partnerstvo i da jedino kao tim pobjeđujete i nije važno tko je u pravu, a tko u krivu. Važno je da bodrite jedan drugoga i budete jedan drugome najveći obožavatelj.

Možda te zanima... Najčešće stvari koje ljudi potajno mrze kod svojih partnera Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.