Psiha i seks 13. travnja 2023.

Koja mačka najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku

Foto: Pexels
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želite u dom dovesti novog ljubimca, ali se ne možete odlučiti koji je idealan za vas? Možda vam zvijezde mogu pomoći u tome.

Ovan - Bengalska mačka

Ovan je vatreni znak koji je povezan s planetom Marsom. Strastveni, ambiciozni, divlji i istovremeno nježni, ova pasmina savršeno odgovara karakteristikama ovna. Bengalske mačke su jednostavne za održavanje i dobro se slažu sa užurbanim životom ovnova. Pune energije i živahnosti, one su savršeni suputnici prvom znaku zodijaka.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Bik - Ruska plava mačka

Bikovi su ljubitelji luksuza iako su zemljani znakovi. Njihov planet je Venera koja simbolizira ljubav i materijalnu ljepotu. Ruske plave mačke imaju kraljevski pedigre ruskih careva i vrlo su izbirljive kada je u pitanju hrana koju jedu kao i odabir mjesta na kojima će provoditi dane što se odlično slaže sa bikovima i njihovoj sklonosti udobnom životu. Također su poprilično opuštene, što je opet vrlo kompatibilno sa urođenim sklonostima ovog znaka u potrazi za materijalnim užitcima.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Blizanac - Sijamska mačka

Horoskopski znak blizanaca simboliziran je planetom komunikacije, Merkurom. Ovaj zračni znak vrlo je društven, inteligentan i radoznao. Sijamske mačke poznate su po tome što su glasne i jako komunikativne sa svojim vlasnicima. Kao i blizanci, mogu imati i pomalo zločestu stranu što ih čini savršenim ljubimcima za blizance.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Rak - Sfinga

Ovaj vodeni znak  jedan je od najosjetljivijih znakova u cijelom zodijaku. Sfinge su također vrlo osjetljive mačke koje trebaju pravilnu njegu i vole kada je sva pažnja ukućana na njima. Ove mačke vole kupanje u vodi i čeznu za nježnim maženjem s vremena na vrijeme, što je osobina koja se vrlo dobro uklapa u emocionalnu prirodu raka.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Lav - Maine Coon

Lav je vatreni znak koji je i sam simboliziran velikom mačkom, a nema većih mačaka od pripadnica ove vrste. Velikodušni i uvijek u potrazi za pažnjom, lavovi pronalaze savršenog partnera u pasmini mačaka Maine Coon. Njihova raskošna griva, topla narav i zabavni duh savršeno se slažu s jednako posebnom osobnošću lava.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Djevica - Perzijska mačka

Tiha, povučena i ponekad izbirljiva, perzijska mačka je zahtjevna, ali obožavana mačka koja se savršeno uklapa u pedantne sklonosti djevica. Ovaj zemljani znak poznat je po tome da igra po pravilima i jako je usidrena u praktičnom svijetu. Ove karakteristike čine ih izvrsnim vlasnicima perzijske mačke koja obično provede dan upravo tamo gdje ju ostavimo. 

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Vaga - Abesinska mačka

Vage su vrlo društvene i izuzetno karizmatične. Pod vladavinom planeta ljepote i ljubavi, Venere, imaju želju sklapati partnerstva s ljudima. Abesinske mačke također su vrlo prijateljske i imaju elegantan izgled. Osim toga, čeznu za društvom svojih vlasnika, što je savršeno za vagu koja će rado provesti sate u maženju.

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Škorpion - Crna domaća mačka

Škorpioni vole biti mistični i drugačiji, ali na svoj način. Za njih je crna mačka idealni životni suputnik, a budući da se radi o intuitivnom znaku, vjerojatnije je da će na svog novog ljubimca naići na ulici i udomiti ga nego ga kupiti. Upravo zato su crne domaće mačke savršen spoj sa škorpionom te će im pružiti mnogo ljubavi i zahvalnosti zauzvrat. 

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Strijelac - Ragdoll mačka

Vatreni strijelac uvijek je u potrazi za novim avanturama, a za njih im je potreban savršen suputnik. Takvog prijatelja pronaći će u ragdoll mačkama koje će uvijek biti uz svog vlasnika, bila ta avantura odlazak do kuhinje ili putovanje u drugu zemlju. To su mačke koje se vole nositi u rukama i nije im problem provesti nekoliko sati u nosiljci ako to znači nova avantura s vlasnikom. 

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Jarac - Serval 

Jarac točno zna što želi i jednom kada si zacrta neki cilj, rijetko što će ga u tome spriječiti. Iste takve su i serval mačke koje su prije svega odlični lovci. Poštuju svog vlasnika baš kao što traže poštivanje od vlasnika te su vrlo samostalne. Zbog toga su jarac i serval savršena kombinacija. 

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Vodenjak - Korniš rex

Inteligentni i posebni, tako je najlakše opisati vodenjake kojima vlada Uran. Korniš rex mačke poznate su po svojoj inteligenciji te se svojim jedinstvenim izduženim izgledom i blago kovrčavim krznom uistinu izdvajaju među svim ostalim vrstama. Ne moramo reći ništa više, savršen spoj je očit. 

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Riba - Egzotična kratkodlaka mačka

Romantične i sanjive ribe rado provode dane u svijetu snova, a dok proživljavaju svoje maštarije potreban im je ljubimac s kojim će se moći maziti cijeli dan. Upravo su egzotične kratkodlake mačke savršen izbor za ribe jer su mekane i umiljate, no isto tako nisu komplicirane za održavanje kao perzijske mačke. To znači da će ribe moći uživati u maženju bez da moraju imati mnogo obaveza oko češljanja i održavanja krzna svoje ljubimice. 

 | Author: Pexels Foto: Pexels

Možda te zanima... 10 pasmina mačaka koje očaravaju svojim izgledom Psiha i seks Možda te zanima... Koja vrsta psa je idealna za vas prema horoskopskom znaku Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.