Dijeta Dijetni savjeti
51104 prikaza

Tri napitka koja tope masne naslage bolje od vode s limunom

Guliver/Shutterstock
1/1
Niti jedan napitak neće magično istopiti kilograme ako ne kombiniraš njegovo ispijanje sa zdravim stilom život, dakle pravilnom prehranom i tjelesnom aktivnošću. Ipak, neki napitci mogu dodatno "pogurati" tvoje tijelo u željenom smjeru.

Kava

Kava se uobičajeno smatra dozom energije koju nam je priroda poklonila, a to se svakako odnosi i na vježbanje. Ispijanje dvije do tri šalice kave dnevno potaknut će te da vježbaš dulje i napornije, a samim time i sagoriš više kalorija, prenosi Women's Health Magazine.

Ako te zanimaju konkretne brojke, studija objavljena u magazinu Journal of Sports Medicine navodi da će kava pojačati učinka treninga i do 20%. Vrijedi napomenuti da se ovo odnosi na crnu nezaslađenu kavu, budući da će dodavanje vrhnja, mlijeka i šećera umanjiti benefite.

Pogreške u prehrani koje usporavaju metabolizam i gubitak kilograma

Voda

Zamijeni limun šakom leda: hladna pića potiču tijelo da troši više energije u pokušaju da zadrži idealnu tjelesnu temperaturu. Ispijanje litru i pol hladne vode dnevno pomoći će ti da sagoriš dodatnih 100 kalorija, tvrdi nutricionistica Mitzi Dulan.

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Zeleni čaj

Zeleni čaj pomaže u sagorijevanju kalorija, a pritom ih on sam ne sadrži. Analize su pokazale da ispijanje 4 šalice nezaslađenog zelenog čaja dnevno može dovesti do dodatnog gubitka od 3 kilograma u toku 2 mjeseca.

Recept: Ukusan smoothie za ravan trbuh

Konzumiraj svježe pripremljeni zeleni čaj i uvijek radije biraj čaj u rinfuzi od onog u filter vrećicama. Zeleni čaj koji možeš kupiti u supermarketima pun je šećera i aditiva stoga ga ne treba izjednačavati s onim pripremljenim kod kuće.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.