Zdravlje 01. siječnja 2020.

10 zvijezda koje se 2019. nisu ustručavale pokazati nesavršena tijela

Foto: Screenshot: Amy Schumer/Instagram
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ove je godine pozitivna slika o tijelu bila glavna stvar među mnogo poznatih lica s društvenih medija, a u nastavku teksta mi ti donosimo deset trenutaka za pamćenje.

Ove je godine, društveni pokret pozitivnog stava prema tijelu zauzeo više prostora u medijima uključivši sve zajednice. Muškarci poput Jonathana Van Nessa i Sam Smitha također su ušli u raspravu, a žene svih veličina, boja i oblika nastavile su naglašavati da njihova težina apsolutno nije "ničiji posao."

Ovih 10 nevjerojatna trenutka pokazivanja pozitivne slike tijela u 2019. zasigurno će te potaknuti da još više zavoliš svoje tijelo, prenosi Prevention.

1. Rihanna

U rujnu su se modeli svih oblika, boja, etničkih grupa, seksualnih i rodnih identiteta našli na pozornici u Barclays Centru u Brooklynu, u donjem rublju Savage X Fenty. Sama RiRi otvorila je modnu reviju u crnoj čipki, okružena drugim modelima. Njezin potez rezultirao je činjenicom da su i drugi brendovi počeli koristiti modele raznih veličina, oblika i boja u svojim revijama.

2. Victoria's Secret modna revija

Victoria’s Secret modna revija otkazana je zbog pada gledanosti i prodaje posljednjih godina. Poznati show su kritizirali zbog  modela sličnog izgleda, odnosno ne zastupanja tjelesne raznolikosti i ukalupljivanja ljepote. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who’s tuning in tonight?!

Objavu dijeli Karlie Kloss (@karliekloss)

3. Ashley Graham

Glamour je Ashley Graham nagradio za "dovođenje drugačije veličine tijela u mainstream medije", a sada kada očekuje svoje prvo dijete, nije oklijevala iskoristiti svoj status za promicanje svog pozitivnog stava o tijelu. Aktivistica je čak objavila fotografiju na Instagramu i pokazala strije na trbuhu, bedrima i grudima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

same same but a little different

Objavu dijeli A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham)

4. Amy Schumer

Komičarka i glumica dokumentirala je svoj težak put kroz prvu trudnoću na društvenim medijima, a nedavno je na Instagramu podijelila fotografiju sebe u kupaćem kostimu na plaži sa svojom obitelji. U komentarima, obožavateljima je napisala: „Volim svoje toplo meko tijelo nakon rođenja bebe. Zahvalna sam što se opet osjećam snažnom! "

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We’re good

Objavu dijeli @ amyschumer

5. Sam Smith 

Ovaj poznati pjevač objavio je fotografiju bez majice na Instagramu, zajedno s natpisom o svom putu ka prevladavanju niskog samopoštovanja: „Jučer sam odlučio uzvratiti. Povratiti nazad svoje tijelo i prestati pokušavati mijenjati prsa, bokove i obline. "Ovim postom Smith je hrabro podsjetio svoje fanove da i muškarci mogu biti osjećajni u vezi svojeg izgleda i tijela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

In the past if I have ever done a photo shoot with so much as a t-shirt on, I have starved myself for weeks in advance and then picked and prodded at every picture and then normally taken the picture down. Yesterday I decided to fight the fuck back. Reclaim my body and stop trying to change this chest and these hips and these curves that my mum and dad made and love so unconditionally. Some may take this as narcissistic and showing off but if you knew how much courage it took to do this and the body trauma I have experienced as a kid you wouldn’t think those things. Thank you for helping me celebrate my body AS IT IS @ryanpfluger I have never felt safer than I did with you. I’ll always be at war with this bloody mirror but this shoot and this day was a step in the right fucking direction 👅🤘🏼🍑

Objavu dijeli Sam Smith (@samsmith)

6. Chrissy Teigen

Manekenka i TV voditeljica Chrissy Teigen na Twitteru je pričala o tijelu nakon poroda. U ožujku slavna je majka dvoje djece podijelila kako još uvijek ima 20 kilograma "viška" koje je skupila u drugoj trudnoći te je navela kako je to njeno "novo normalno" stanje kilaže i da se pokušava na njega naviknuti.

Teigen nas također podsjeća i da mršavost ne znači uvijek zdravlje, podijelivši sa svojim pratiteljima da je i ona najmanje kilograma u životu imala kada se borila s postporođajnom depresijom nakon njenog prvog djeteta - djevojčice Lune.

7. Serena Williams

Teniska zvijezda pozirala je za neretuširane fotografije objavljene u Harper's Bazaaru zajedno s osobnim esejem putem kojeg je izjavila da nije željela skrivati ni svoj glas ni svoje tijelo na 24. Grand Slamu. "Bila sam posramljena zbog svog tijela ... Ukratko, nikada nije bilo lako, ali onda pomislim na sljedeću djevojku koja će doći i izgledati kao ja, pa se nadam: 'Možda, samo možda, moj glas će njoj pomoći'."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“I’ve been called every name in the book. I’ve been shamed because of my body shape. I’ve been paid unequally because of my sex. I’ve been penalized a game in the final of a Major because I expressed my opinion or grunted too loudly...And these are only the things that are seen by the public. In short, it’s never been easy. But then I think of the next girl who is going to come along who looks like me, and I hope, ‘Maybe, just maybe, my voice will help her.’” @SerenaWilliams goes unretouched on our August 2019 issue and gets candid in a personal essay on BAZAAR.com. Link in bio Photography by @alexilubomirski Styling by @menamorado Hair by @vernonfrancois Makeup by @tyronmachhausen @maybelline #SerenaWilliams wears @ralphlauren, @bulgariofficial and @louboutinworld

Objavu dijeli Harper's BAZAAR (@harpersbazaarus)

8. Kourtney Kardashian

Budući da se Kardashiane toliko često kritizira zbog postavljanja nerealnih standarda ljepote, bilo je "osvježavajuće" kad je Kourtney objavila fotografiju sebe u kupaćem kostimu koji je isticao njezine strije. Puno pozitivnih i podržavajućih komentara  njezinih obožavatelja objavljeno je na Instagramu.

9. Sarah Hyland

Glumica Sarah Hyland imala je 16 operacija u svom životu. Poznata glumica iz serije Moderna obitelj, inače 29-godišnjakinja pati od displazije bubrega i endometrioze. Medicinski tretmani kojima je bila podvrgnuta tijekom liječenja ozbiljno su utjecali na njenu kožu. Nedavno je na Instagramu pokazala svoju kožu trbuha koju je mrzila, ali odlučila je „proslaviti“ kako bi pokazala zahvalnost prema svojemu tijelu.

10. Taylor Swift

Prošle je godine pop zvijezda dobila mnogo negativne pažnje u medijima zbog činjenice da se udebljala. U eseju za Elle, Swift je napisala kako misli da "mnogi od nas forsiraju dijetu do krajnjih granica, ali odlazak predaleko može biti zaista opasan. Nema brzog popravljanja. Radim na prihvaćanju svog tijela svakog dana. "

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.