Hrana 14. prosinca 2016.

Arancini - dašak mediterana na božićnom stolu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nareži koru naranče na dugačke trakice željene debljine (ne deblje od 5 mm). Kako bi umanjila gorčinu kore naranče, trake stavi u hladnu vodu, pusti da provriju i kuhaj oko pet minuta. Postupak ponovi još dva puta, svaki put u novoj hladnoj vodi. Korice ocijedi i ohladi.

U novoj posudi pomiješaj vodu i šećer (otprilike 500g šećera na 500g trakica narančine kore) i prema želji dodaj 1 dl vina i mahunu vanilije te kuhaj na srednje jakoj vatri dok se šećer ne rastopi i ne dobiješ sirup. Dodaj trakice narančine kore tako da su najvećim djelom prekrivene sirupom, smanji vatru i pusti da se lagano kuha pola sata.

Bitno je ne ostaviti ih predugu na vatri jer će inače arancini biti pretvrdi. Ostavi koru u sirupu da se ohladi i zatim ih izvadi, ocijedi i posloži na masni papir za pečenje, svaku trakicu posebno. Pusti ih preko noći da se lagano posuše, a sutradan ih obilno pospi šećerom i ostavi da se još malo osuše.

Sastojci:

  • 500 g narančine korice (iz organskog uzgoja)
  • 500 g šećera
  • dl vina
  • mahuna vanilije (ako želiš)

Zašto trebaš jesti naranče svaki dan?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.