Hrana 27. srpnja 2023.

Kroketi od tikvica kao zdravi snack ili prilog

Foto: Instagram @ellevalentinehealth
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovi ljetni kroketi idealna su zamjena za tradicionalne krokete, a odlično je i što se pripremaju u pećnici i ne peku u ulju.

Kroketi od tikvica su idealna grickalica ili prilog jelu te odličan način kako uključili više povrća u svoju prehranu. Pečeni su u pećnici umjesto prženi na ulju te predstavljaju odličnu niskokaloričnu alternativu za klasične krokete. Kroketi od tikvica napravljeni prema receptu Yumne Jawad, autorici bloga Feel Good Foodie, su brzi i jednostavni za pripremu uz samo nekoliko sastojaka, a mogu se napraviti unaprijed i zamrznuti. Ova zdravija verzija kroketa oduševit će i odrasle i djecu, a u nastavku donosimo recept. 

Sastojci:

  • 2 šalice naribanih tikvica
  • 1 jaje
  • 1/2 šalice naribanog sira (gouda ili cheddar)
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • Suhi bosiljak, timijan ili drugi začini po želji
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C i obložite posudu za pečenje papirom za pečenje.
  2. Stavite naribanu tikvicu na kuhinjsku krpu i iscijedite svu suvišnu tekućinu. Nakon cijeđenja trebala bi ostati barem jedna šalica tikvica.
  3. Prebacite ocijeđenu tikvicu u posudu te dodajte jaje, sir, krušne mrvice, začine i luk u prahu. Posolite i popaprite po ukusu te zatim sve dobro promiješajte dok smjesa ne postane kompaktna.
  4. Žlicom izvadite smjesu i oblikujte male ovalne oblike, slično kao kroketi od krumpira. Trebali biste dobiti oko 16 komada.
  5. Stavite krokete na papir za pečenje i pecite ih 25 do 30 minuta, dok ne postanu zlatno smeđi. Na pola vremena pečenja ih okrenite.
  6. Poslužite ih tople uz omiljeni umak ili kao prilog meso ili ribi.

Dobar tek!
 

ravioli od tikvica Možda te zanima... Keto ravioli od tikvica i sira - ne morate biti na dijeti da biste ih probali Hrana Možda te zanima... Pita od tikvica: Jednostavna, brza i što je najvažnije ukusna! Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.