Hrana 17. srpnja 2012.

Ljetno povrće na maslinovom ulju

Ljetnopovrce450X300
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Marinela ti savjetuje da svakako iskoristiš sezonsko povrće. Ljeti je važno unositi što više tekućine. Većina ljudi gubi apetit po vrućini, a sama pomisao na neko vrelo jelo ih odbija. Idealno za borbu s toplinom su mlaka i hladna jela koja odlično pašu sama ili kao prilog mesu i ribi

Ovih se dana svi borimo s toplinom. Vruće je! Ne znam kako ti, ali ja bih stalno nešto pila. Apetit mi se opasno smanjio, no ipak treba nešto i pojesti po ovoj vrućini. Tada dolaze na red jela poput ovog koja se mogu jesti i mlaka i hladna. Ljetno sezonsko povrće može se spremiti na bezbroj načina. Evo jednog meni jako dragog. Jeftino i brzo uz malo kruha ili kao prilog nekom mesu ili ribi.

Isprobaj recept za ljetno povrće!

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 zelena tikvica
  • 2 zelene paprike
  • 1 crveni luk
  • 2 rajčice
  • 1/2 vezice svježeg zelenog bosiljka
  • 1/2 vezice svježeg ljubičastog bosiljka
  • 20 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • krupna sol
  • crveni papar

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti ljetno povrće!

Priprema s guštom

  1. Povrće operi i osuši.
  2. Crveni luk izreži na sitno.
  3. Papriku prepolovi, odstrani joj sjeme i bijele rubove. Nasjeckaj na kockice veličine oko 1 cm
  4. Nasjeckaj tikvice na štapiće
  5. Rajčice po želji blanširaj i odstrani im kožu, a ako ti se ne da onda ih samo isjeckaj na kockice veličine 1 cm.
  6. Na tri, četiri žlice maslinovog ulja poprži i 20 g maslaca, poprži na jako laganoj vatri crveni luk dok ne postane staklast. Dodaj papriku i malo soli te nastavi pirjati oko 5 minuta dok lagano ne omekša.
  7. Zatim dodaj nasjeckanu rajčicu i pirjaj oko 5 minuta.
  8. Na kraju dodaj tikvice i pirjaj pokriveno oko 4 do 5 minuta. Pazi da ostanu hrskave.
  9. Dodaj još soli po potrebi te malo svježe mljevenog crvenog papra.
  10. Prije posluživanja dodaj listove svježeg zelenog i ljubičastog bosiljka. Jednostavno zar ne? A tako fino!

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

Nakon laganog ljetnog ručka, dobro će ''sjesti'' ukusan desert. Pročitaj recept za palačinke s borovnicama s portala Gastro.hr.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.