Hrana Zdravi recepti 19. listopada 2017.

Špageti na kineski način s povrćem

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

pri pripremi jela pazi da povrće ne bude prekuhano, a ako imaš mladi špinat, ne treba ga usitnjavati. Povrće reži na tanje komade tako da ih što kraće termički obrađuješ kako se ne bi prekuhalo.

Sastojci:

  • 200 g špageta
  • 200 g šampinjona
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 200 g tikvica
  • 200 g poriluka
  • 100 g špinata
  • 100 ml ulja
  • 100 ml sojina umaka
  • žličica đumbira
Tikv-Uspr Možda te zanima... Sirovi špageti od tikvica Hrana

Priprema:

  • Korak 1: Povrće očisti, operi i ocijedi. Tikvice i poriluk nareži na tanke komadiće, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckaj, mrkvu nareži na rezance i blanširaj. Špagete skuhaj u posoljenoj vodi, tako da budu "al dente".
  • Korak 2: Zagrij ulje u dubokoj tavi te kratko isprži češnjak i mrkvu pa ih dodaj tjestenini. U istu posudu dodaj malo ulja te poprži poriluk i tikvice i njih dodaj špagetima. Ponovi isto i sa špinatom te šampinjonima.
  • Korak 3: Na kraju dodaj đumbir i sojin umak. Pomiješaj pa ubaci u tavu gdje su ostali sastojci. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješaj te kratko zagrij.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.